2009 - Nu

I 2009 var jeg vært på DR1-programmet “Min italienske Drøm”, et sobert reality program som især fokuserde på, hvor svær en integrationsproces kan være i et fremmed land. Fire danske par skulle prøve at finde sig til rette og komme ind på livet af de lokale borgere i den lille landsby Rosora i regionen Le Marche. I den forbindelse fik jeg rig lejlighed til at fortælle om Italien, om italienernes vaner, traditioner og værdier.

I foråret 2009 udkom min første store kogebog på DRs forlag med titlen – ligesom TV- programmet – “Min italienske Drøm”. Den indeholder 50 livretter fra mit elskede italienske køkken

Fra 2011 begyndte jeg som freelance live reporter for TV2 NEWS. Jeg har siden da arbejdet mere og mere som både researcher, reporter og korrespondent for TV2 & TV2 NEWS. Jeg skriver også artikler om Italien og Vatikanet til TV2.DK.

Jeg har i de senere år navnlig dækket flygtningekrisen både fra Lampedusa og Sicilien, de mange skiftende regeringer i Rom, Pave Frans, mafiaen, skraldekrisen i Napoli, krydstogtskibet Costa Concordias forlis i 2012, Berlusconis fald og hans spektakulære retssager, Premierminister Renzis rolle i EU + hans reformprogram osv osv.
I 2015 var jeg medvært på tv-serien “Ulla Terkelsen i Italien”, som blev vist på TV2 FRI. Serien handler om Italiens lyse og mørke sider og er en rejse fra nord til syd med besøg af danske gæster med tilknytning til landet. Bl.a. Lone Scherfig, Hanne Boel, Guld-Harald og Gert Henning-Jensen.

2000 - 2007

2000-2007 skrev jeg tre kulinariske guidebøger i samarbejde med fotograf Søren Rud (ROMERSKE RESTAURANTER/ROMERSKE RETTER)

Siden år 2000 har jeg jævnligt skrevet om italiensk mad og livsstil til diverse dameblade og madmagasiner i DK. Bl.a. Alt for Damerne, Bo Bedre, GASTRO, Mad & Venner.

Fra 2010 har jeg skrevet weekendguides og artikler til Politikens VI REJSER + webguiden “Turen går til Rom”.

Jeg har siden 2002 tilbudt foredrag for danske grupper fortrinsvis i Rom, men også andre steder i Italien og engang imellem i Danmark. Først og fremmest har jeg i årenes løb fortalt om det berømte italienske køkken, men også om samfundsforholdene i det moderne Italien, som mange danskere er meget interesserede i. Jeg kommer bl.a. ind på politik, skolesystem, landets nyere historie, paven, mafiaen, trafikkaos, den italienske sans for skønhed og livsnydelse,  “la famiglia” som bærende struktur osv.

Jeg har desuden stået for flere kokkeskoler og kulinariske rejser til Toscana og Umbrien, ofte i samarbejde med rejsebureauer i både Danmark og i Italien

Fra 2005 har jeg som “fixer” og tolk assisteret dansk presse (især TV2 men også DR og Politiken m.fl.), her i Italien i forbindelse med nyhedsdækning og meget andet.

1965 - 2001

Eva Ravnbøl CV født 6.6.1965 i Gentofte

Student fra Virum Statsskole 1984

Sabbatår i Rom 1985-86. Jeg boede i Trastevere med en dansk veninde, og vi ernærede os som statister i filmbyen CineCittà og i tv-reklamer og små filmroller; bl.a. var jeg med i Fellinis film “Ginger & Fred”

1987-1990 studerede jeg ved CBS i København. Bachelor i italiensk og engelsk 1990

Dagen efter sidste eksamen vendte jeg tilbage til Rom, hvor jeg har boet lige siden.

1995 -2001 var jeg vært på en række madprogrammer (PASTAPLUS) på dansk TV2 – i alt 30 udsendelser fra Rom, Venedig og Toscana.